donderdag 12 december 2019

Röstirondjes van Aardpeer

Ken jij 'm al: de aardpeer?! Deze vergeten groente is weer helemaal hip en trendy. 
Veel restaurants zetten deze lekkere knol op de kaart.



Vandaag maakte ik lekkere röstirondjes van aardpeer, waarin de smaak goed tot z'n recht komt.

Je kunt aardperen trouwens niet alleen als moestuinplant kweken, 
maar ook prima in de siertuin zetten.

Als familie van de zonnebloem geeft hij aan het eind van een warme zomer een overdaad
 aan  prachtige, gele mini-zonnebloempjes.

Als dat niet je tuin opfleurt..... èn dan in de winter je bord vult.
Ik zou het wel weten! ;)

Röstirondjes van Aardpeer

      voor 7 röstirondjes

Ingrediënten:
  • 350 g aardperen
  • 1 ei
  • 4 takjes peterselie
  • 1/2 tl karwijzaad
  • 1 tl versgemalen zeezout
  • 2 el bloem
  • klontje roomboter
Hoe maak ik het klaar:
Was de aardperen goed schoon, ze komen immers onder grond vandaan. Schillen hoeft niet. Rasp de aardperen op een grove rasp. Vermeng ze in een kom met het ei en de bloem. Was en knip de peterselie fijn. Voeg de kruiden en het zout toe. Meng goed door en vorm met een lepel platte koekjes, ongeveer zo groot als een handpalm.


Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de röstirondjes in 5 minuten goudbruin aan één kant. Bak de andere kant nog 2 minuten en serveer meteen.



Dit is een heerlijk bijgerecht en zal niet misstaan bij het Kerstdiner.
Maar je kunt de koekjes ook eten als lunch.
In plaats van kleine rondjes, kun je natuurlijk ook een grote rösti bakken en deze in punten serveren.

Hoe het ook zij.... geniet van deze bijzondere, verfijnde smaak!


Meer aardpeer eten?





Geen opmerkingen: