Dit is een lekker snel klaar gerecht voor een makkelijke en gezonde maaltijd doordeweeks.
Ik maakte 'm vandaag, met verse spinazie uit eigen tuin.
Snelle mie met spinazie
voor 4 -5 personen
Ingrediënten:
- 300 g spinazie
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el chili-olie (link)
- 200 g vegetarische ham (quorn)
- 1 gedroogd pepertje
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- stukje gember van 2 cm
- 2 el ketjap
- 100 g taugé
Hoe maak ik het klaar:
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel er koud water overheen en laat uitlekken.
Was de spinazie goed en snijd wat kleiner.
Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze fijn. Schil de gember en snijd deze ook in kleine stukjes. Snijd het pepertje in kleine stukjes. Je kunt ook een vers pepertje gebruiken.
Verhit de twee soorten olie in een wok en voeg de ui, knoflook, gember en peper toe. Fruit ze in de olie in ongeveer 2 minuten.
Voeg dan de vegetarische ham en de ketjap toe en roerbak nog 2 minuten.
Schep de mie erdoor samen met de spinazie. Roer er ook de taugé door
en roerbak nog 3 minuten.
Klaar!
Binnen 20 minuten op tafel!
Serveer meteen en eet smakelijk!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten