De courgettes groeien weer in overvloed.
En je weet wat ze daarover zeggen?
Give a man a fish, he eats for a day,
Teach a woman to garden and the whole
neighborhood eats zucchini!
Ik heb inderdaad al courgettes her en der uitgedeeld, maar deze simpele en snel klaar pasta
heb ik nog niet híer gedeeld en dat is zonde!
Want dit smaakvolle eenpansgerecht is ideaal in de vakantie en staat lekker snel op tafel!
Pasta met courgette, doperwten en room
voor 6 personen
Ingrediënten:
- 500 g volkoren fussili (pasta)
- 2 kleine courgettes (600 gram)
- 9 zongedroogde tomaatjes
- 325 g doperwten (vers of diepvries)
- 350 g vegetarische wokstukjes (2 pakken)
- 250 ml sojaroom
- 1 el olijfolie
- 2 el pesto
- 1,5 l groentebouillon
- 150 g roomkaas
- 100 g harde geitenkaas
Hoe maak ik het klaar:
Begin met de bouillon klaar te maken. Je kunt bouillonblokjes, -poeder
of -pasta gebruiken. Ik gebruik altijd mijn eigen pasta (klik) en per halve liter gebruik ik een eetlepel.
Breng de bouillon aan de kook in een grote pan (min. 5 liter).
Voeg de wokstukjes toe en kook ongeveer 5 minuten.
Maak ondertussen de courgette(s) schoon en snijd deze in blokjes.
Gebruik je verse doperwten, maak ze schoon door ze te doppen en houdt het schoongemaakte gewicht aan.
Voeg de pasta en de doperwten toe aan de bouillon. Kook 2 minuten en voeg daarna de courgetteblokjes toe. Kook de pasta al dente nog 5 minuten samen met de groentes en vegetarische wokstukjes.
Giet af en vang drie eetlepels van het kookvocht op, roer hier de pesto door. Doe met een eetlepel olie terug in de pan.
Schenk de sojaroom erbij.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en verbrokkel de roomkaas. Roer deze tot slot door de pasta.
Warm even goed door.
Rasp de geitenkaas en serveer deze er bij!
Eet smakelijk!
Zie je aan de foto's dat ik dit ook in een vakantiehuisje heb klaargemaakt?!
Het nadeel was het koken op inductie (ik ben gas gewend) en de te kleine pannen....
maar gelukkig maakte dat qua smaak niet uit.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten