Dit is ècht een super gerecht wat niet fout kan gaan! Eenvoudig en snel om te maken, ook geschikt voor feestjes of veel gasten. En het smaakt altijd fantastisch! Ik ben dol op al deze ingrediënten afzonderlijk, laat staan als ze perfect gecombineerd worden in dit gerecht! Ik ben dol op zongedroogde tomaatjes, taco's vind ik heerlijk, courgette is mijn favo groente in de keuken en ik houd van maïs en kaas.
Dit is echt een topper!!
Dit is echt een topper!!
Afgelopen winter maakte ik dit gerecht met courgette uit de vriezer. Vrienden met hun (drie) kids kwamen gezellig eten. Een feestmaal was het voor ons. Wat wil je...... verplicht tortillachips eten is voor de kinderen geen straf, toch?!
Ik deel het recept hier en ga het nog vaak klaarmaken!
Taco's met courgette en maïs
Ingrediënten:
- 6 el olijfolie
- 4 teentjes knoflook (!)
- 2 uien
- 2 groene pepertjes
- 800 g courgette (2 -3 stuks)
- 2 blikjes biologische maïs
- 8 gedroogde tomaatjes op olie
- 2 limoenen
- 2 el peterselie
- 12 - 15 taco's
- 300 g mozarella
Verwarm de oven voor. Kijk op de verpakking hoe warm en hoe lang de taco's gebakken moeten worden.
Maak de teentjes knoflook en de uien schoon. Snipper de knoflook en de uien. Snijd de groene pepers middendoor. Verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine stukjes. Verhit drie eetlepels olie in een wokpan en fruit hierin de knoflook, ui en groene peper.
Snijd de courgette in blokjes en voeg ze toe, samen met de rest van de olie. Laat het ongeveer 5 minuten meebakken.
Pers de limoenen uit. Laat de mais uitlekken, snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes. Was de peterselie en hak het fijn. Meng de maïs, tomaatjes, limoensap en peterselie door het courgettemengsel.
Warm mee en breng eventueel op smaak met versgemalen zeezout en peper.
Snijd de mozarella in kleine blokjes en zet op tafel.
Vul de nog warme taco's met de courgette-maïs vulling en verdeel de mozarella hierover heen.
Pas op je vingers!
Voor je het weet, eet je ze er bij op!
Mjammie!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten