donderdag 28 september 2017

Quasadilla met courgette

Ah, jammer!  De zomer is voorbij.
Maar met dit heerlijke gerechtje, proef je 'm nog wel!
Het is een mix uit zonnige landen met de laatste courgettes van deze zomer.
Wat was  het trouwens overvloedig oogsten dit jaar van m'n courgetteplanten.
Wat heb ik ervan genoten en er veel van gemaakt........

Ik at dit gerechtje met de lunch. Het kan ook prima in een lunchtrommeltje mee naar school of werk.
Maar je kunt dit eveneens bij een buffet of feestje serveren, of op een zonnige namiddag als borrelhapje.
Maar hoe of wanneer je het ook eet: je wordt er vrolijk van, met zomerse smaken op je tong!
Als je een tortilla niet oprolt maar 'plat' serveert, heet het een Quasadilla.
Leuk woord voor galgje ;)

Quasadilla met courgette

         als borrelhapje: 16 stuks
         als lunchgerecht: 2 -3 personen

Ingrediënten:
  • 4 biologische tortillawraps
  • 1 kleine courgette
  • 4 el tomatentapenade
  • 30 g harde geitenkaas (of belegen kaas)
  • olijfolie
Hoe maak ik het klaar:
Het leuke van dit gerechtje is dat het super snel klaar is. Dat proef je er niet van af natuurlijk, dus dat is makkelijk scoren.

Bestrijk de vier tortilla's met de tomatentapenade.

Schaaf hele dunne lengteplakjes van de courgette.

Leg deze op de tortilla.
Schaaf de kaas in plakjes en leg die bovenop de courgettelaag.
Verwarm een drupje olijfolie in een hapjespan en leg de eerste tortilla, met courgette en kaas, in de pan. Dek af met een andere tortilla en tomatentapenade.
Leg het deksel op de pan en bak op laag tot middelhoog vuur de tortilla aan de onderkant licht knapperig. Draai een keer om...... en tadaa!!
Klaar is je heerlijke courgettewrap.





























Dit gerechtje doet me denken aan onze zomervakantie.
Al waren we niet in Mexico, toch aten we iets soortgelijks op een trendy plein in Luxemburg.
Dus dat proeft dubbel zomers.

Geniet ervan!

 

2 opmerkingen:

kaat zei

Super idee , merci, en dat zal smaken,
kt
GENT

Tamar zei

Ja, zó lekker! Met een overvloed aan courgettes uit de tuin, eet ik dit minstens twee keer in de week:)