Ineens - ik zou bijna zeggen: vanuit het niets - staat dit gerecht in de top 3 van lievelingsgerechten hier in huis.
De knapperig verse, pittig geroerbakte groentes....
De heerlijk zachte smaak van eiermie en gesmolten kaas....
Een pittige saus die het geheel afmaakt....
Echt comfortfood en heerlijk om na een dag hard werken snel op tafel te kunnen zetten.
Eigenlijk smaakt dit gerecht altijd lekker.
Doordat de prei in de tuin dit jaar goed groeit, zet ik deze snelle mie regelmatig op tafel en dat wordt enthousiast ontvangen.
Dus wordt het tijd om het recept ook hier op mijn blog te delen.
Geniet je mee?!
Snelle mie met pittige groente en kaas
Ingrediënten:
- 300 g eiermie
- 3 el zonnebloemolie
- 40 g geraspte kokos
- 3 teentjes knoflook
- 2 courgettes
- 2 prei
- 2 groene paprika's
- 250 g belegen kaas
- 6 el chilisaus
Hoe maak ik het klaar:
Zet water op in een grote pan en kook of wel hierin de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat daarna uitlekken in een vergiet.
Maak de groentes schoon. Bij mij komen alle groene groentes heerlijk vers uit eigen tuin!! Da's dubbel en dwars genieten: onbespoten en rustig gegroeid en nog geen half uur voor het koken geoogst.
Snijd de courgette en paprika's in blokjes en de prei - altijd goed wassen - in ringen.
Doe de olie in een wok of ruime pan. Pel en snipper de knoflookteentjes en doe ze in de pan samen met de geraspte kokos. Laat de kokos 1 minuut roosteren, maar pas op dat ze niet té bruin kleurt.
Voeg daarna de schoongemaakte groentes toe en roerbak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de kaas in blokjes. Wist je trouwens dat ze bij de Lidl biologische kaas hebben, gemaakt met vegetarisch stremsel en voor een leuke prijs? Ik kwam er pas achter en ben er erg blij mee.
Voeg de uitgelekte mie toe. Roer hier de chilisaus doorheen en de blokjes kaas. Laat op hoog vuur nog drie minuten verwarmen zodat de kaasblokjes een beetje smelten.
Serveer meteen en geef voor de liefhebbers er nog wat extra chilisaus bij.
Ik heb het niet geklokt, maar volgens mij staat dit gerecht in 20 minuten op tafel.
Lekker snel voor op een drukke doordeweekse dag en toch boordevol gezonde groente!
Wát wil je nog meer?!
Eet smakelijk....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten