vrijdag 2 juli 2021

Oosterse wraps, vegan

Oost en West ontmoeten elkaar in deze fantastische Mexicaanse wrap met Aziatische twist. 
De krachtig op elkaar inwerkende smaken: zout, zoet, hartig en pittig zorgen voor een feestje op je bord!
Het feestje is geïnspireerd op de Chinese kool uit mijn moestuin. 
Ik heb er ineens drie tegelijk die groot  genoeg zijn om op te eten.... 
Klaar voor het feestje?!

Oosterse wraps

      voor 4 - 6 personen

Ingrediënten:
  • 1 grote Chinese kool (ongeveer 1 kg)
  • 1,5 mango
  • 3 pakjes vegan wok- of roerbakreepjes (525 g)
  • 12 wraps met volkoren meel 
  • 4 el olijfolie
         voor de saus
  • 7 el ketjap manis
  • 3 tenen knoflook
  • 3 tl komijnpoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl sambal


Hoe maak ik het klaar:
Begin met het grondig wassen van de Chinese kool. Ik zet mijn exemplaar uit de moestuin eerst  een tijdje in een emmer met water waaraan zout toegevoegd is. Beestjes uit de tuin, kruipen er dan zo gauw mogelijk uit.
Halveer de kool als deze goed schoon is. Verwijder de stronk en snijd de kool in smalle reepjes. Laat staan.
Bak je de tortilla's zelf? Dit kost je niet heel veel tijd extra: het deeg hoeft niet te rijzen en alleen het mengen en uitrollen kost je werk. Maar dan heb je ook heerlijk verse, goedkope en healthy tortillawraps. Klik!
Maak de saus door de knoflook uit te persen en alle overige ingrediënten door elkaar te roeren.
Schil de mango's, snijd parten vanaf de pit in het midden en snijd deze parten in blokjes.
Verhit de olie in een wok.
Roerbak de vegan reepjes of wokstukjes op middelhoog vuur ongeveer 3 minuten. 
Verwarm ondertussen de wraps in een droge koekenpan op laag vuur.
Ik leg de hele stapel die ik nodig heb in de pan en keer de stapel regelmatig.
De tortilla's mogen niet hard worden, op deze manier worden ze  gelijkmatig warm.
Voeg de uitgelekte Chinese kool toe aan de vegan reepjes. 
Roerbak deze 2 minuten op hoog vuur.
Voeg de saus toe en roer goed door.
Voeg de blokjes mango toe en warm nog één minuut door.....
Bevat het groentemengsel veel vocht?
Bind dit dan met wat arrowrootpoeder of maïzena.
Of giet het af...

Leg een tortilla op een bord, lepel twee schepjes groentevulling in het midden en rol op! 
Zet vast met een prikker en serveer!

Wij aten het als hoofdgerecht, reken dan op ongeveer twee tot drie wraps per persoon.
Als lunchgerecht smaakt dit ook prima, neem dan wat minder.
Deze  Oosterse wraps staan met stip in de Top 3 van lekkerste gerechten hier in huis!

Geniet ervan!

Geen opmerkingen: