Met de vele en soms vreemde snijbonen die ik dagelijks uit mijn moestuin haal,
ben ik naarstig op zoek naar nieuwe ideeën om ze klaar te maken.
Vandaag heb ik een bijzonder recept met snijbonen.... waarbij je denkt:
is het nu Mexicaans of juist Oosters?
Maar waar het precies vandaan komt, wordt onbelangrijk wanneer zo'n wrap
lekker op je bord ligt, want de smaak is waar het om gaat!
En de kinderen plus vriendjes die mee aten waren het erover eens dat dit echt heerlijk was!
Zó lusten we snijbonen graag!!
En er komen er nog meer.....
Wrap met snijbonen in zoetzure saus
voor 6 personen
- 600-700 g snijbonen
- 250 g taugé
- 450 g vegetarische roerbakstukjes of gekruide tofu (3 pakjes)
- 4 el olijfolie of chili-olie (klik)
- 3 pakken tortillawraps (12-18 stuks)
- 6 el zoetzure saus
zoetzure saus - 4,5 el ketchup
- 4,5 el sojasaus of ketjap manis
- 6 el azijn
- 4,5 el water
- 3 el gembersiroop
- 2 tl maïszetmeel, arrowrootpoeder of maïzena
Hoe maak ik het klaar:
Maak de snijbonen schoon door ze te wassen, haal de puntjes aan de uiteinden en snijd de bonen in ruiten van zo'n twee centimeter. Was de taugé.
Maak eerst de zoetzure saus.
Meng alle ingrediënten in een kleine steelpan door elkaar, behalve het maïszetmeel. Breng aan de kook onder goed roeren. Doe de maïzena in een schaaltje, voeg een scheut water toe en vermeng.
Schenk het witte papje in de pan, roer goed door en zet het vuur daarna uit.
Je hebt ongeveer de helft nodig voor dit recept.
Wanneer je de saus in een flesje schenkt, kun je het in de koelkast een paar weken bewaren.
Handig & lekker wanneer je zoetzure saus nodig hebt voor een ander gerecht.
Verhit de helft van de olie in een ruime koekenpan en roerbak de vegetarische blokjes.
Verhit de andere helft in een wok en roerbak de in ruiten gesneden snijbonen 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg daarna de taugé en zes eetlepels van de zoetzure saus toe.
Roerbak 1 minuut op hoog vuur en schep goed om.
Voeg dan ook de vegetarische blokjes toe.
Verwarm in een droge koekenpan een stapeltje tortillawraps op laag vuur. Keer regelmatig.
Schep de warme vulling op een warme tortilla en rol op!
Steek er een prikkertje in en serveer direct.
Serveer er eventueel een (pittige) chilisaus bij.
Eet lekker met je handen, maar pas op dat je je vingers er niet bij kwijtraakt ;)
Heerlijk, zo'n gezond snel klaar gerecht nu het drukke leven van school,
werk en sport weer is begonnen!
Dit zet je binnen 20 minuutjes op tafel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten