Verbeeld je een koel glas dubbeldrank in de smaak perzik-sinaasappel.
Houd deze smaak vast, doe in een blender en in het kwadraat
en dan verschijnt deze superverse, dorstlessende, gezonde perzikensmoothie!
De verse perziken kreeg ik van Nelleke en ik bewonderde meteen de bomen
waaraan ze groeien. Vers van de boom mocht ik allerlei fruit proeven.
Ik waande me in luilekkerland!
Er zijn zoveel rassen van de verschillende fruitsoorten, met elk hun eigen
groeiwijze, smaak en oogsttijd. Binnenkort meer over het bedrijf van Marcel en Nelleke,
want dat dit een aanrader is en ik het niet voor mezelf mag houden, is wel duidelijk!
En dan liggen er heel veel perziken op de fruitschaal en ineens zijn ze allemaal tegelijk rijp.
Herkenbaar? Wat doe je er mee?
Vandaag eerst deze overheerlijke perzikensmoothie maken!
Je weet niet wat je proeft: zo zoet en lekker!
Perzikensmoothie
voor 3 grote glazen
Ingrediënten:
- 400 ml vers sinaasappelsap
- 2 bananen
- 3 perziken
Hoe maak ik het klaar:
Vries een nacht van tevoren de bananen in.
Hierdoor krijg je een romiger consistentie en wordt je drankje natuurlijk lekker koud.
Gebruik perssinaasappelen om 400 ml sinaasappelsap te maken.
Schenk in een blender of grote maatbeker.
Verwijder het zachte schilletje van de perziken en de pit.
Snijd de bevroren bananen in plakjes.
Mix eerst de perziken door het sinaasappelsap en voeg daarna de stukjes bevroren banaan toe.
Dit kan in de blender, maar ook met de staafmixer.
Serveer gelijk in een groot glas en
geniet van je koude smoothie!
Super zoet en smakelijk!
En vooral heel gezond, zo vers!
Perziken... er komen er nog meer aan...
Ben jij de gelukkige met een perzikenboom in eigen tuin?
Wat is jouw favoriete recept met perzik?!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten