startpagina; recepten; kinderen; verzorging;

woensdag 17 augustus 2016

Vakantie-actie, keuzes en een nieuw begin......

De laatste vakantieweek voor ons, in het midden van het land, is weer bijna voorbij.
Wat zijn die zes weken zomervakantie omgevlogen, zeg!

Er zijn veel bloggers die een pauze houden; van zes weken tot onbepaalde tijd.
Ik heb geen blogpauze aangekondigd en ik was ook niet van plan het te nemen. Want ik heb inspiratie genoeg; zeker wat betreft mijn moestuin!
Maar af en toe wat rustiger aan doen, is zeker goed voor me, merk ik.

Maar nu eerst een leuke actie voor jullie!
Sommigen herinneren zich misschien nog dat ik een blog schreef over onze familiereünie in "Rozen en Radijs". Rozen en Radijs in Burgerveen, is van-alles-en-nog-wat, maar eerst en vooral een rozenkwekerij. Daarnaast is het een lunchroom, Natuurwinkel, fotolocatie (in de tropische tuin) en locatie voor etentjes, zakelijke meetings  etc.  Echt leuk om  eens een kijkje te nemen, je vindt er vast iets van je gading. De winkel is elke dag geopend. Op de website Rozen en Radijs vind je het adres en de exacte openingstijden. Kijk ook eens onder het kopje 'vrienden' als je toch op hun site bent. Leuk dat mijn blog daar vermeldt staat!
Maar nu de actie:  als je voor vijf euro iets koopt (rozen, bloemstuk, iets uit de biologische winkel), maakt niet uit wat, en je noemt de code "Tijd voor Radijs", dan krijg je gratis een kopje biologische koffie of biologische kruidenthee op het terras. Je mag altijd door de tropische tuin dwalen en geloof me...... daar kom je ogen tekort en ontspan je vanzelf.

We hopen dat het een succes wordt, ze zijn het waard om 'ontdekt' te worden! En deze actie is lekker lang geldig. Je mag er gebruik van maken tot en met eind oktober.
Misschien zie ik je daar nog eens........


In ieder geval lekker ontspannen in een fijne omgeving, genieten van gezelschap en van lekker (lees: datgene wat lekker voor je lichaam is!) eten en drinken, daar  is vakantie voor!!
Naast het maken van nieuwe plannen!  Net als oud en nieuw een moment kan zijn dat je nieuwe plannen maakt of goede voornemens lanceert. Voor mij is de tijd, zó na de zomer altijd weer een  nieuwe start. Fijn dat volgende week alles weer 'gewoon' wordt..... structuur voor de kinderen en voor mezelf. Ik ga mijn week herinrichten, opnieuw mijn tijd indelen, nieuwe dingen inplannen en vooral keuzes maken........

Want al geniet ik nog zo van alles wat ik doe, soms kan het even te veel zijn!
En dat is het als ik te weinig slaap èn als ik de kids hoor zeggen: "Mam, oh die werkt weer aan haar blog. Ze heeft nu geen tijd voor een spelletje.........".
Oeps! Dat is niet de bedoeling.

Ik geloof van mezelf graag dat ik heel veel op een dag kan en dat ik niet zoveel slaap nodig heb. Aan dit blog werk ik graag in de randuren van de nacht, als het lekker rustig is in huis.
Maar ik merk dat ik toch gewoon mijn slaap moet nemen: acht uur per nacht, het liefst. Jammer!
Mijn dagen hebben vaak te weinig uren voor alle plannen die ik heb, maar ik moet in plaats van alles in een dag of week te willen proppen, gewoon wat minder plannen maken.
En anders het zó maar eens bekijken:



Deze spreuk kwam ik tegen in de werkplaats waar oude treinen worden gerestaureerd. Het trof me:  "Wie wil er nu een dwaas worden genoemd?!"
Wat me ook trof, was op diezelfde plek mee te rijden met de stoomtrein. Hoe relaxed ging het er vroeger aan toe.
Ik moest zo lachen toen we bij een rustige straat aankwamen, waar dus een spoorovergang was.
Voordat we bij de straat waren, remde de trein af, zó dat de conducteur uit de trein kon springen, vóór de trein uitliep (en geloof me, hij rende echt niet!) zijn rode vlag aan de stok ontrolde en vervolgens op de weg stond om met de vlag te zwaaien en de auto's, die al te wachten stonden, te waarschuwen voor de naderende trein.
Láchen!
Vervolgens reden we met de trein langs en sprong de conducteur weer op het balkon.
Met dit tempo, krijg je toch nooit stress?!
I love it!

Maar...... hoe ga ik mijn tempo wat rustiger maken?
Ik las er laatst het volgende over: als je het té druk hebt, is dat een vorm van luiheid. Je bent namelijk lui in het niet maken van keuzes. Keuzes over wat belangrijk is. Wat je wel of niet wilt doen!
Dit is behoorlijk het omgekeerde van hoe ik er vaak in sta. Ook anderen hoor ik voortdurend zeggen: "druk, druk, druk!", want dat maken we onszelf!

Onthaasten en leven in het hier en nú! Gisteren is geweest, morgen moet nog komen, maar nú is het vandaag! Vandaag krijg ik, vandaag leef ik, vandaag mag ik genieten!
Dit is echt levenskunst en ik moet zeggen dat ik dat nog (lang) niet beheers.
Maar stap één is het onderkennen!
Ik word filosofisch, je merkt het.....

Ik denk dat het gewoon tijd wordt voor een lekkere smoothie!

Deze had ik hier nog niet gedeeld.

Vijgensmoothie

Ingrediënten:
  • 500 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 2 bevroren bananen
  • 6-8  verse vijgen
Hoe maak ik het klaar:
Maak de verse vijgen schoon: steeltje en schil eraf. De bevroren banaan in stukjes snijden. Alles in de blender of met de staafmixer pureren. Mjammie! Een heerlijk verse smoothie is het resultaat.


En anders neem ik toch een lekker kopje kruidenthee? Thuis, uit mijn eigen kruidentuin, of bij "Rozen en Radijs"?

Ik ga nú ontspannen..........


Een reactie posten