woensdag 14 maart 2018

Knolselderijrösti

Oh...... dit is zó lekker!!
Dit vegetarische gerecht is koolhydraatarm en een ereplaats is weggelegd voor....... de knolselderij!
Het is een verrassend fris lentegerecht geworden, met deze winterse knol. Hoewel, dit past eigenlijk in elk seizoen!
Heb jij wel eens knolselderij gegeten op deze manier?


Wij hier vinden het er in ieder geval lekker uitzien èn heerlijk smaken!

Knolselderijrösti

                 voor 4 tot 6 personen
Ingrediënten:
  • 1 knolselderij van ong. 750 g
  • 75 g hazelnoten
  • 3 eieren
  • 4 el bio volle yoghurt
  • 30 g bloem
  • 30 g volkorenmeel
  • 250 g geraspte kaas
  • mespunt versgemalen zeezout
  • 50 g boter
  • 3 tomaten
  • 3 el gesnipperde peterselie

Hoe maak ik het klaar:
Schil en was de knolselderij en rasp de knol grof. Hak de hazelnoten fijn en meng ze door de geraspte knolselderij.  
Klop de eieren los met de yoghurt (gebruik evt. sojayoghurt of sojaroom als je dat liever hebt) en roer het meel en de bloem erdoor. Roer het eimengsel en 150 g van de geraspte kaas door de geraspte knolselderij en voeg naar smaak peper en zout toe. Ik was het vergeten en miste het niet.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan met anti aanbaklaag. Schep de helft van het knolselderijmengsel erin en spreid het mengsel uit over de bodem van de pan. Druk het met de achterkant van een lepel goed aan. Bak de onderkant van de rösti op een matig hoog vuur lichtbruin in 5 tot 7 minuten. Keer de rösti met behulp van een groot bord en bak de andere kant lichtbruin in 2 tot 3 tot 4 minuten.

Laat de gebakken rösti op bakpapier op een bakplaat glijden of gebruik een ovenvast bord.
Verhit de rest van de boter en bak de tweede rösti op dezelfde manier.
Maak de tomaten schoon en snijd ze in dikke plakken. Verdeel de plakken tomaat over de rösti's en strooi de rest van de geraspte kaas erover.
Zet de rösti's op bakplaat of bord op een rooster, één richel boven het midden in de oven. 
Laat de kaast smelten in ongeveer 10 minuten.


Snipper ondertussen de peterselie fijn en bestrooi tot slot de rösti's met de gesnipperde peterselie.




Lekker met vers afgebakken (meergranen) stokbrood.
Ik snipperde wat extra peterselie en prakte dit door een flinke klont boter.
Teentje knoflook erboven uitgeperst en klaar is mijn peterselieboter voor erbij.......
Het is wat bewerkelijk, maar ook werkelijk lekker!

Eet smakelijk!
Enjoy your meal!

Geen opmerkingen: