zaterdag 20 november 2021

Spaghetti aglia e olio

Wil je snel in Italiaanse sferen komen? Maak dan eens deze spaghetti aglia e olio.
Het klinkt moeilijker dan het is. 
Even spieken bij Google translate laat zien waar het om gaat: spaghetti met knoflook en olie.
Het gerecht telt nog twee ingrediënten, maar dan houdt het wel op!
En met die 5 ingrediënten staat het ook nog eens binnen 15 minuten op tafel!
Wat wil je nog meer?!

Tijd over kunnen we allemaal wel eens gebruiken, toch?!
En zo fijn: de rode pepers komen bij mij nog vers uit de kas, net als de peterselie!


Spaghetti aglia e olio

      voor 4 - 5  personen

Ingrediënten:
  • 500 g volkoren spaghetti biologisch
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 verse rode pepers
  • 110 ml olijfolie van goede kwaliteit
  • 30 g verse peterselie


Hoe maak ik het klaar:
Verwijder het steeltje van de rode pepers, snijd overlangs door en verwijder de zaadlijsten die voor de echte pittigheid zorgen. Snijd of hak de pepers in kleine stukjes.
Maak de knoflook schoon en hak deze heel fijn.
Gebruik geen knoflookpers!
Was de peterselie en hak ook deze heel fijn.
Doe de olijfolie in een kleine steelpan en fruit op een laag vuur de knoflook, Spaanse pepers 
en de fijngesneden peterselie 5 minuten. Roer af en toe.
Kook ondertussen de spaghetti gaar  volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Giet af en meng gelijk het knoflookmengsel door de spaghetti. Roer goed door en serveer meteen.
Serveer de spaghetti met geraspte kaas.
Geef er een vers afgebakken broodje - met kruidenboter - bij en eventueel een salade.
Of zet deze spaghetti tijdens een Italiaans buffet erbij!

                                Mocht je denken dat alleen volwassenen deze smaken kunnen waarderen?
                                                 Juist mijn kinderen zijn dol op deze spaghetti....  niks te pittig!
Buon appetito!!

Geen opmerkingen: